Bax 6 x 0.33l Mied Trântorul

90,00 lei

Miedul este o băutură obținută prin fermentarea mierii de albine.

Trântorul este un mied cu fructe ( visine ) si condimente (ienibahar ). Acest sortiment poate fi consumat si cald la fel ca un vin fiert. Partea buna fata de vinul fiert este ca nu mai trebuie sa adaugati zahar sau miere din surse discutabile pentru a indulcii bautura, ai un strop de miere reziduala cat sa aibe un gust perfect. Miere pe care noi o garantam ca este ce trebuie, din stupine locale, de la apicultori responsabili.

Ambalaj: Bax 6 sticle 0.33l
Conține: Apă, Miere, Visine, Ienibahar și Drojdie.
Usor carbonat, demidulce,  miros și gust fructat.
Alc 5%
Bautura Fara Gluten.

Descriere

Miedul este o băutură fermentată care are ca ingredient principal mierea așa cum sunt fructele pentru vin și cerealele pentru bere.

Prin Miedăria dorim sa reînviem cea mai veche, nobilă și sustenabilă băutură din lume. Facem asta reinterpretânt miedul clasic într-o bautură modernă, ușor carbonatată, cu o alcoolemie de 5%.

Ca producatori de mied ne simtim responsabili de a cuprinde esenta nectarului colectat de la milioane de flori, de a conserva intr-o sticla un colt de Romania pe care sa il impartim cu lumea intreaga.

De ce sa consumi mied:

1. Miedul iubeste Mediul!
Miedul este una din cele mai sustenabile băuturi fermentate din lume.
Pentru a produce mied se foloseste putina energie si apa.
Pentru a produce materia prima, mierea de albine, nu trebuie sa dezradacinezi terenuri pentru a planta monoculturi. Trebuie doar sa lasi stupi intr-un loc propice iar albinele polenizeaza ajutand la dezvoltarea biodiversitatii.

Cu fiecare sticlă consumată ajuți apicultorii români să își dezvolte stupinele, iar albinele ajută mediul polenizând 1/3 din fiecare bucățică de mânacare.

2. Produs Local
Miere românească 100% naturală, Apă din Subcarpații de Curbură, Drojdii Selecționate, Timp.

3. Inovativ
Miedul nostru este diferit față de ceea ce există pe piața din România, până acum.
Produs din ingrediente locale de calitate și cu un ABV mic, face ca miedul nostru să fie o băutură ușoară, răcoritoare, nu foarte dulce, ușor de consumat cu orice ocazie.

4. Istorie
Originile midedului vin inca din preistorie de acum 20000 de ani si isi are radacinile pe continentul african. Tej-ul
este o varietate de mied din Etiopia ale carui traditi dainuiesc de milenii. „ Poate si vazut ca stramosul tuturor
bauturilor fermentate” Maguelonne Toussaint-Samat, autor al „ O istorie a mancarii” el observa ca miedul
antedateaza cultivarea solului.
Miedul este si despre istorie si cultura,a fost parte din cultura noastra deoarece am avut intotdeauna miere, iar acum putem inca o data sa producem si sa exportam cultura.

5. Buatura Fara Gluten

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.