Povestea noastra

Cine suntem noi?

Noi suntem Cristina și Mihai.

Amândoi ne-am născut în locuri liniștite, unde natura e la doar un pas distanța, adică fix în spatele casei. Totuși, am încercat să-i dăm o șansă și orașului cel mare, unde am locuit ceva ani, dar nu s-a prins de noi. Așa că, dupa ce ne-am săturat de aglomerație și de aer poluat, ne-am întors pe Valea Buzăului. Ne-am întors acasă.

Și uite așa, din liniștea de acasă, a apărut Primitiv Foods.

Ne gândeam la ce am putea scoate din mâinile noastre: un produs curat, corect și care să aducă un pic de tihnă și oamenilor de la oraș. Un produs care să reprezinte cu mândrie Valea Buzăului.

Cum a început totul?

Ideea de produs sănătos s-a născut prin 2014. Am pornit de la cativa stupi, am învățat ce înseamnă răbdarea și lucrul în tihnă. Iată-ne câțiva ani mai târziu cu o gamă de produse simple și sănătoase.

Ce ne dorim de la produsul nostru?

Noi folosim mierea așa cum ne-o dă natura: crudă, pură și netratată termic sau chimic. Adică miere raw, cum se spune acum. Și ca să încapa toate calitațile sale într-un cuvânt, noi îi spunem miere neprihănită. Și ne lăudăm cu ea.
„Auzi, dar cum ar fi dacă…?”, ne-am întrebat într-o zi la cafea, atunci când ne-a venit ideea mixurilor cu miere. Și așa am început să ne jucam cu diferite rețete, să testăm, să comparăm, să organizăm degustări în familie, doar-doar iese acel mix. Și n-am găsit doar unul.
Am mers pe ideea de „gustos și sănătos”, care să completeze aroma mierii neprihănite. Așa am ajuns să cream o varietate de mixuri făcute din ingrediente simple, cu un gust și cu o textură deosebite.
Amestecat la rece, produsul finit păstrează gustul și toate calitățile mierii, fructelor uscate și pe cele ale nucilor.

Cine sunt micii producatori și de ce avem nevoie de ei?

Noi facem parte din această categorie, din liga mică. Adică suntem între oamenii care înca mai pot asigura mancare sănătoasă, pentru ca o produc în cantități controlate și limitate, așa încât să nu se abată de la calitate.
Și cel mai important este ca nu procesăm produsele, pentru că și noi ne dorim să mâncăm sănătos. Și așa trebuie să rămână lucrurile.
Totul este făcut în tihnă, în loturi mici, cu respect pentru consumatori și în acord cu standardele de siguranța ale alimentelor.
Vă invităm să sustineți micii producători, așa cum suntem și noi, pentru că oferim calitatea pe care marii procesatori o pierd din vedere. Și în același timp păstrăm un control mai bun asupra materiilor prime utilizate.

Sprijinind micii producători, sprijiniți de fapt economia locală și practicile alimentare sănătoase.

Cumpără mai sănătos! Cumpară mai bun! Cumpară local!

Spread the sweetness!